در وبینار طراحی بازی موبایلی برای فروش چه گذشت؟
صنعت گیمینگ یکی از صنایع بسیار پیشرفته در دنیای امروز است. تعداد بسیار زیاد بازیهای ساختهشده روی پلتفرمهای مختلف ازجمله کامپیوترها و کنسولهای بازی و موبایلها، همهوهمه نشاندهنده قدرت این صنعت در زندگی تمام افراد جامعه است. بههمیندلیل، میتوانید به بازیسازی بهعنوان شغلی بسیار درآمدزا نگاه کنید. شاهد این گزاره نیز وبسایت Builtin است. این وبسایت که مشاغل را به کارجویان معرفی میکند، درآمد متوسط توسعهدهندگان بازی در آمریکا را حدود ۱۱۶هزار در سال اعلام کرده که از بسیاری از مشاغل دیگر بیشتر است.
اگر شما هم به ساخت بازی برای موبایل علاقه دارید؛ اما نمیدانید از کجا باید شروع کنید، به صفحه وبینار طراحی بازی موبایلی میتوانید سر بزنید و ویدئو دوره را تهیه کنید. در این مقاله، سعی کردهایم بهطورخلاصه به مباحث این وبینار اشاره کنیم.
دستهبندی بازیها براساس ۳ مؤلفه مهم
بازیها را میتوان براساس مؤلفههای مختلفی دستهبندی کرد. درادامه، چند نمونه از این مؤلفهها را بیان کردهایم.
دستهبندی بازیها ازنظر Gameplay
گیمپلی (Gameplay) بازی درواقع همان حالوهوایی است که بازی دارد و فرد آن را تجربه میکند. بسیاری از بازیها براساس گیمپلی خود دستهبندی میشوند. بهعنوان نمونه، گیمپلی بازی PUBG بتل رویال (Battle Royale) است. بنابراین، زمانیکه در تبلیغات بازی میبینید که گیمپلی آن نقشآفرینی است، متوجه میشوید که در این بازی، در دنیایی بزرگ با قابلیت جابهجایی نامحدود قرار میگیرید. حالا دیگر Gameplay یکی از خصوصیات مهم صنعت گیمینگ است که به مخاطب کمک میکند تا بدون اینکه دمو (Demo) بازی را ببیند، تصمیمش را برای انتخاب کردن یا نکردن آن بگیرد. بنابراین، یکی از عوامل مهمی که در ساخت بازی باید به آن توجه کنید، همین موضوع است.
دستهبندی بازیها ازنظر درجه سختی
یکی دیگر از مؤلفههای مهم در دستهبندی بازیها، درجه سختی آنهاست. اگر شما هم ازجمله مشتاقان بازی بوده باشید، احتمالاً میدانید که یکی از انواع مختلف و البته پرطرفدار این دستهبندی، بازیهای سخت (Hard Core) است. نمونه این بازی که برای بسیاری از ما آشناست، Call of Duty نام دارد که با ۶۵۰میلیون دانلود فقط در پلتفرم موبایل، توانسته است به رکوردی باورنکردنی دست پیدا کند.
دستهبندی بازیها ازنظر پلتفرم انتشار
پلتفرمی که بازی در آن منتشر میشود، نیز ازجمله مؤلفههای مهم برای دستهبندی بازیها بهشمار میآید. انواع مختلف کنسولها و نیز کامپیوترهای خانگی و موبایلها جزو پلتفرمهای مهم انتشار برای بازیها شناخته میشوند.
ناگفته نماند مؤلفههای دیگری نیز در دستهبندی بازیها بهکار برده میشوند که بیشتر به حوزه ساخت بازیها مربوط است. بهعنوان نمونه، تیم سایز (Team Size) پروژه یکی دیگر از همین مؤلفههاست. تیم سایز به عوامل فنی و اجرایی موردنیاز برای ساخت بازی میپردازد. بدیهی است که هرچه عوامل تخصصی پروژه بیشتر باشند، انتظار دریافت خروجی حرفهایتری را نیز از آنها خواهیم داشت. در ویدئو مسیر طراحی بازی موبایل، جزئیات مهمی از دستهبندی بازیها ارائه شده است.
۳ دلیل مهم که شما را قانع میکند به توسعهدهنده بازی تبدیل شوید
همه افرادی که به هر دلیل تصمیم میگیرند به این عرصه وارد شوند، معمولاً دلایل مشترکی دارند. درادامه، به ۳ دلیل مهم این دسته از افراد اشاره میکنیم.
۱. علاقه به صنعت گیمینگ
ممکن است فردی باشید که ذاتاً به بازی علاقه دارید و حالا علاوهبراینکه استفاده از محصولات این صنعت را تجربه کردهاید، تمایل دارید تا خود نیز بازی تولید کنید.
۲. درآمدزایی
بیایید باهم صادق باشیم! حتی اگر فردی باشید که عاشقانه به صنعت گیمینگ علاقهمند باشید، بدون عامل مهمی به نام «درآمد»، حاضر نخواهید بود ساعتها از وقت خود را صرف سروکلهزدن با کدهایی کنید که احتمالاً جذابیت بازیکردن را نیز برایتان ندارند.
۳. فناوری
دلیل دیگری که تقریباً در تمامی برنامهنویسان بازی مشترک است، علاقه آنان به فناوری است. دنیای برنامهنویسی در هر حوزهای که مدنظر داشته باشید، از نرمافزار گرفته تا وب و اپلیکیشن و بازی، دنیای مصاف فناوریهاست. اگر بخواهید در این حوزه به موفقیت دست پیدا کنید، باید دانش فناوری بهروزی داشته باشید. شایان ذکر است همینحالا که در ابتدای راه قرار گرفتهاید، باید بدانید که مشکلات زیادی هم در این مسیر وجود دارد. تصور اینکه برنامهنویسی برای ساخت یا توسعه بازی مانند انجام همان بازی برایتان جذابیت خواهد داشت، اولین و شاید مهمترین اشتباهی باشد که برای ورود به این عرصه ممکن است مرتکب شوید.
حالا دیگر وقت تصمیمگیری است. اگر هنوز برای ورود به این حوزه تردید دارید، ویدئو مسیر طراحی بازی برای موبایل را ببینید تا بتوانید بهتر تصمیم بگیرید.
فناوریهای ساخت و پیادهسازی بازی
یکی دیگر از عوامل مهمی که در فرایند ساخت بازی باید مدنظر گرفت، فناوری استفادهشده است. اجازه دهید این مقاله را بهسمت تخصصیشدن در حوزه ساخت بازی برای موبایل پیش ببریم. احتمالاً میدانید که فناوریهای متفاوتی برای ساخت اپلیکیشنهای موبایل طراحی شده است و مدیر فنی یا توسعهدهنده از آنها براساس نیاز پروژه استفاده میکند. برای ساخت بازی موبایلی نیز باید براساس پلتفرمی که قصد دارید پروژه خود را در آن منتشر کنید، یکی از این فناوریها را انتخاب کنید. دو دسته مهم فناوری وجود دارند: یکی Native و دیگری Hybrid.
اپلیکیشنهایی که برای پلتفرم خاصی از موبایل برنامهنویسی میشوند، در دسته اپلیکیشنهای Native قرار میگیرند. بهعنوان نمونه، بهمنظور ساخت اپلیکیشن یا بازی برای پلتفرم iOS باید از زبان برنامهنویسی Objective-C و سوئیفت استفاده کرد. درمقابل، اپلیکیشنهای Hybrid تنها یک بار کدنویسی میشوند و بعدازآن قابلیت ارائه روی تمامی پلتفرمها ازجمله iOS و اندروید یا حتی ویندوز را خواهند داشت. ازجمله فناوریهایی که برای ساخت اپلیکیشنهای Hybrid بهکار برده میشوند، میتوان به Cordova اشاره کرد.
موتورهای بازی و نکات مهمی که باید درباره آنها بدانید
ازجمله نکات فنی مهم ساخت بازی، انتخاب موتور بازی (Game Engine) مناسب است. اشتباه در انتخاب موتور بازی ممکن است کل پروژه شما را با مشکلات جدی مواجه کند. برای توضیح بیشتر، به این نکته دقت کنید که صِرف انتخاب موتور بسیار قدرتمند نمیتواند تضمینکننده توسعه صحیح بازی باشد. درحقیقت، این نیازهای پروژه است که تعیین میکنند از کدام موتور برای ساخت بازی استفاده کنید.
عوامل متعددی وجود دارند که در این انتخاب تأثیرگذارند. بهعنوان نمونه، یکی از این عوامل مهم آن است که تشخیص دهیم محیط توسعه اپلیکیشن مبتنیبر CPU است یا GPU. بهعنوان مثال، FLASH از منابع CPU برای ساخت استفاده میکرد؛ بههمیندلیل، حالا دیگر شاهدیم که عمر آن بهاتمام رسیده است. از دیگر عوامل تأثیرگذار بر انتخاب موتور بازی، قابلیت رندرگیری آن است. مهم است که موتور شما هم قابلیت رندرگیری و هم قابلیت Video Player و Audio Player داشته باشد.
عوامل دیگری نیز برای انتخاب موتورهای بازی باید مدنظر گرفته شود؛ ازجمله دوبُعدی یا سهبُعدی بودن بازی و پلتفرمی که قصد دارید بازی را روی آن منتشر کنید. این عوامل و توضیحات تکمیلی مربوط به آنها، در ویدئو سمینار مسیر طراحی بازی موبایلی بهطورکامل عنوان شدهاند.
Business Plan در مسیر تولید بازی موبایل
یکی از اهداف تولید بازی کسب درآمد است. بدیهی است که همه این تلاشها، انتخابها و… برای رسیدن به درآمد بیشتر است. حال چطور میتوانید به درآمد در بازی برسید؟ احتمالاً میدانید که بسیاری از بازیهایی که با زحمت بسیار به مرحله انتشار رسیدهاند، برای جذب مشتری بهمشکل خورده و از گردونه رقابت حذف شدهاند.
برای پیشگیری از این مشکل، باید بیزینس پلنی فنی داشته باشید. شما باید نحوه رسیدن به درآمد را در برنامه کسبوکار خود پیشبینی کنید. بهعنوان مثال، آیا بازی شما جزو بازیهای رایگانی است که با استفاده از تبلیغات به درآمد میرسد؟ آیا قصد دارید که برای بهدستآوردن فیچرهای ویژه در بازی، از کاربران هزینه دریافت کنید؟ آیا بازی شما از همان ابتدا برای نصب به پرداخت هزینه نیاز دارد؟
تمام اینها جزئیاتی هستند که باید برای آن برنامه داشته باشید. در ویدئو وبینار مسیر طراحی بازی موبایلی برای فروش، جزئیات Business Plan را برایتان موشکافی کردهایم تا در این زمینه نیز به مشکلی برخورد نکنید.
۷ سؤال مهمی که با مشاهده ویدئو وبینار مسیر طراحی بازی موبایلی پاسخ آن را میگیرید
۱. چه چالشهایی در انتظار شماست؟
ازجمله نکاتی مهمی که در این ویدئو به شما آموزش داده میشود، چالشهایی است که در این مسیر ممکن است بر سر راهتان قرار گیرند. برای تبدیلشدن به توسعهدهنده حرفهای بازی، نیاز دارید تا این چالشها و نحوه مقابله با آنها را بهخوبی بشناسید.
۲. چه اشتباهاتی را نباید مرتکب شوید؟
تجربه نشان داده است که بسیاری از افراد با ذهنیتی اشتباه به فرایند ساخت بازی در این مسیر قدم میگذارند و همین مسئله میتواند در همان قدمهای اول باعث دلزدگی و خستگیشان شود. در این ویدئو، این تصورات اشتباه را با شما در میان خواهیم گذاشت تا با دیدی باز در این راه وارد شوید.
۳. چه کار کنیم تا شکست نخوریم؟
یکی دیگر از معضلاتی که در پروژههای بازیسازی وجود دارد، شکست در پروژه است. این شکست در بسیاری از مواقع ناشی از اشتباه خودِ ما در تعریف و قبول پروژه است. در این ویدئو، به شما میگوییم که چه پروژههایی را اصولاً نباید قبول کنید و چه پروژههایی را با کمک افراد فنی باید انجام دهید و آیا آموزشدیدن بعد از قبول پروژه و برای ساخت آن میتواند تصمیمی منطقی باشد یا خیر.
۴. چند درصد، برای چه کسی؟
فرض کنید میخواهید وارد تیم ساخت بازی شوید یا ممکن است بخواهید تیم خود را تشکیل دهید. برای افراد مختلف چه حقوقی را در نظر میگیرید؟ اگر قرار باشد بهصورت شراکتی در پروژه با آنان همکاری کنید، به هریک چه درصدی میدهید؟ برای خودتان چه درصدی را انتخاب میکنید؟ پاسخ این پرسش را نیز در این ویدئو خواهید یافت.
۵. کدام فناوری را انتخاب کنیم؟
انتخاب فناوری یکی دیگر از سؤالات متداولی است که در ابتدای راه ممکن است به آن برخورد کنید. برای شروع پروژه، باید شناخت دقیقی از این فناوریها داشته باشید و درنهایت نیز، به این نتیجه برسید که استفاده از کدامیک از این فناوریها برای پروژهتان مناسبتر است. پاسخ به این پرسش بسیار مهم است. دلیل آن هم این است که اگر در این انتخاب اشتباه کنید، ممکن است هرگز به مقصد نرسید و تمام هزینههایی هم که برای این کار صرف کردهاید، بازگشت نداشته باشد. در ویدئو وبینار مسیر طراحی بازی موبایل، درباره این فناوریها و کاربرد هریک توضیحات مفصلی دادهایم تا بتوانید با دید باز برای انتخاب فناوری مناسب برای انجام پروژه تصمیم بگیرید.
۶. چطور تیم بسازیم؟
یکی دیگر از نکات بسیار مهم، جامعهای است که پروژهتان را در آن پیش میبرید. واقعیت این است که پروژه بزرگ بازی نمیتواند با یک نفر انجام شود و شما به تیمی نیاز دارید که در مواقع مختلف به شما کمک کنند. این کمککردن میتواند در کدنویسی، آرت، بازاریابی و فروش و… باشد. حال چه مؤلفههایی را برای چیدن تیم خود مدنظر دارید؟ کدامیک از این مؤلفهها مهمترند و به کدامیک از آنها میتوانید اولویت کمتری بدهید؟ با مشاهده این ویدئو، جواب این سؤال را نیز خواهید یافت.
۷. چطور به درآمد برسیم؟
درآمدزایی بیاغراق مهمترین چالشی است که بعد از نکات فنی باید حتماً به آن فکر کنید. بدون درآمد هیچ پروژهای کامل نیست؛ اما چطور میتوانید از بازی خود به درآمد برسید؟ آیا میخواهید بازیتان را به سرمایهگذار بفروشید یا میخواهید با استفاده از روشهای متداول از آن درآمد کسب کنید؟ شیوه مناسب درآمدزایی برای پروژهتان کدام است؟ همه این سؤالها و ابهامها جزو دغدغههای مهم تولیدکنندگان در پروژههای بازیسازی بهشمار میآیند. در این ویدئو، میتوانید اطلاعات بسیار مفیدی دراینباره بهدست آورید و درنهایت، به این نتیجه برسید که کدامیک از روشهای درآمدی برای پروژه شما مناسبتر است و برای اجرای آن، چه کاری باید انجام دهید.
مطمئناً همه این سؤالات جزو چالشهایی است که در مسیر طراحی بازی برای موبایل به آن برخورد خواهید کرد و یافتن جواب آنها نیز بسیار مهم است. دراینمیان، نکته مهمتر آن است که پاسخشان را از کانالی معتبر دریافت کنید. منصور جوادی که سابقه طولانی در بازیسازی و منتورینگ تیمهای ساخت بازی موبایلی را در استارتاپهای مطرحی همچون کافهبازار در کارنامه خود دارد، در این وبینار حاصل تجربههایش را با شما بهاشتراک میگذارد.
جمعبندی
خیلی سخت نیست تا به این نتیجه برسید که بازی در زندگی اکثر ما نفوذ کرده است. کافی است در مترو یا اتوبوس کمی بیشتر به اطرافیانتان دقت کنید تا افراد زیادی را ببینید که در حال بازی با موبایلهای خود هستند. همین امر باعث شده است تا صنعت گیمینگ به یکی از صنایع بسیار درآمدزا تبدیل شود. اگر شما هم میخواهید بهعنوان توسعهدهنده یا حتی تولیدکننده بازی به این حوزه ورود کنید، احتمالاً در ابتدای راه با چالشهایی مواجه خواهید شد که انتخاب مسیر را براتان با سختی مواجه میکند. در این مقاله، کوشیدهایم برخی از این مسائل را برایتان حل کنیم. مطلب حاضر چکیدهای از ویدئو وبینار مسیر طراحی بازی موبایلی برای فروش است؛ بنابراین، اگر میخواهید به اطلاعات کاملتری درباره این موضوع دست پیدا کنید، همینحالا ویدئو این وبینار را ببینید.
سؤالات متداول
۱. با دیدن این ویدئو چه اطلاعاتی دریافت خواهیم کرد؟
بسیاری از افرادی که میخواهند به حوزه بازیسازی وارد شوند، سؤالات مهمی دارند که مسیر حرکتشان را مشخص میکند. انتخاب پلتفرم، موتور بازی، نحوه چیدن بیزینس پلن، تفکرات اشتباه درباره ساخت بازی و … ازجمله موضوعاتی هستند که در این ویدئو توضیح داده شدهاند.
۲. مدرس دوره طراحی بازی موبایلی برای فروش، کیست؟
مدرس این وبینار، منصور جوادی، بازیساز و توسعهدهنده بازی است. در کارنامه او علاوهبر سابقه ۱۵ساله درزمینه بازیسازی برای موبایل، ارائه مشاورههای تخصصی در کافهبازار نیز بهچشم میخورد.
۳. با خرید این وبینار به چه مواردی دسترسی خواهیم داشت؟
با خرید این وبینار، ویدئو وبینار دراختیارتان قرار خواهد گرفت و میتوانید به این محتوا بهصورت دائمی دسترسی داشته باشید.
دیدگاهتان را بنویسید