در وبینار «توسعه نرمافزار از دیدگاه یک مارکتر» چه میگذرد؟
دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتالی شیوه نوین تبلیغات در کسبوکارهاست. بااینحال، مانند هر مهارت و علم دیگری، دیجیتال مارکتینگ نیز حوزهای تخصصی است و اگر بخواهیم در این امر موفق باشیم، باید نوع نگاهمان را از دیدگاه جنرالمحور به دیدگاه فنیمحور تغییر دهیم. وبینار «توسعه نرمافزار از دیدگاه یک مارکتر» دقیقاً به همین موضوع پرداخته است.
با مشاهده ویدئو این وبینار، خواهید توانست مفاهیم بسیار مهمی در حوزه دیجیتال مارکتینگ، از طراحی وبسایت گرفته تا برنامهنویسی بکاند و فرانتاند و مفاهیم سرورها و انواع آنها بیاموزید و از آنها برای افزایش اطلاعاتتان در حوزه دیجیتال مارکتینگ استفاده کنید. برگزارکننده این دوره ویدئویی تیم فنی پارس پک است. علیرضا پورعابدین، مدیر مارکتینگ پارس پک و حمید موسویپور، توسعهدهنده محصول و احسان دیاری، مهندس سیستم، به شما در این راه کمک خواهند کرد.
طراحی وبسایت و زبانهای مهم برنامهنویسی وب
وبسایت یکی از الزاماتی است که هر کسبوکاری که میخواهد از دیجیتال مارکتینگ برای توسعه خود استفاده کند، به آن نیاز خواهد داشت. حتی اگر بهدنبال برندسازی شخصی خود باشید، وبسایت میتواند به شما کمک زیادی کند. حال وبسایتها چگونه ساخته میشوند؟ یکی از عوامل اساسی برای ورود به عرصه ساخت وبسایت، زبانهایی است که برنامهنویس وب از آنها استفاده میکند تا وبسایت را راهاندازی کند. زبانهای برنامهنویسی زیادی در دنیا وجود دارند که از آنها برای طراحی وبسایت و وب اپلیکیشنها استفاده میشود؛ اما سه زبان تقریباً در تمامی وبسایتها مشترک است:
HTML
ازنظر فنی، HTML زبان برنامهنویسی نیست؛ بلکه زبان نشانهگذاری است که از آن برای ساخت بدنه وبسایت استفاده میکنند. این زبان نشانهگذاری را مانند برنامه Word در نظر بگیرید که با استفاده از آن میتوان به هریک از متنها «ارزش» بدهید. برای مثال، بخشی از متن خود را با استفاده از HTML میتوانید بهصورت تگ H1 درآورید یا به قسمتی از آن ارزش Paragraph بدهید و… .
CSS
استایلدهی به آنچه با استفاده از HTML نوشته شده است، برعهده CSS خواهد بود. با استفاده از CSS، میتوانید رنگولعاب بیشتری به متنهای نوشتهشده با HTML بدهید. توجه کنید که بعد از کدنویسی با CSS، نتیجه بهصورت فایلی جداگانه ذخیره خواهد شد که در گام بعد باید مسیر آن را در HTML قرار دهید.
JS
زبان JavaScript یکی از زبانهای برنامهنویسی بسیار پرکاربرد در حوزه برنامهنویسی وب است. اگر بخواهیم خیلی خلاصه کاربرد این زبان را توضیح دهیم، باید به این نکته اشاره کنیم که آنچه روی صفحه وب بدون رفرششدن آن میبینید، از جاوااسکریپت برمیآید. بهعنوان نمونه، وقتی کرسر موس خود را روی یک دکمه میبرید و رنگ آن عوض میشود، چیزی نیست که از عهده HTML و CSS برآید و این کار را JS برایتان انجام میدهد.
تمام موضوعاتی که در این قسمت عنوان شد، تنها بخشی از مفاهیمی بود که دیجیتال مارکتر باید از مبانی طراحی وبسایت بداند. با مشاهده وبینار «توسعه نرمافزار از دیدگاه یک مارکتر»، خواهید توانست خیلی تخصصیتر درباره مفاهیم طراحی وب و زبانهای برنامهنویسی مهم در این حوزه و فریمورکهای آنها اطلاعات کسب کنید. بنابراین، اگر میخواهید بدانید که برنامهنویس بکاند و فرانتاند چه تفاوتی باهم دارند، فریمورکهای مشهور زبان برنامهنویسی JavaScript کداماند و هریک از آنها چه کاری برایتان انجام میدهند، صفحات واکنشگرا (Responsive) چگونه ساخته میشوند و…، حتماً ویدئو اول این وبینار را ببینید.
نگاهی عمیقتر به موضوع برنامهنویسی بکاند و چند مفهوم مهم دیگر
برنامهنویسی وب اصولاً به دو دسته مهم فرانتاند و بکاند تقسیم میشود. مثال معروف در این زمینه، مثال کوه یخ است. اگر وبسایت را مانند کوه یخ تصور کنید، بخش بالایی که کاربر آن را میبیند، به کدنویسی فرانتاند مربوط میشود. در جلسه اول ویدئو «وبینار توسعه نرمافزار از دیدگاه یک مارکتر» بیشتر به بحث کلی و برنامهنویسی حوزه فرانتاند پرداخته شده است؛ اما در ویدئو دوم این وبینار، با مباحث فنیتر بکاند روبهرو خواهید شد. کدهای بکاند درحقیقت همان کدهایی هستند که به بخش داخل آب کوه یخ شباهت دارند؛ یعنی کاربر آنها را نمیبیند؛ اما برای ارتباط با سرور به آنها نیاز دارید.
همچنین، در این ویدئو اطلاعات کاملی درباره انواع زبانهای برنامهنویسی شامل زبانهای Interpreted و Compiled ارائه خواهد شد. زبانهای Compiled زبانهایی هستند که برای اجرا به کامپایلشدن نیاز دارند؛ اما زبانهای Interpreted یا زبانهای مفسری به زبانهایی مثل JavaScript و مانند آن گفته میشود که برای اجرا به کامپایلشدن نیازی ندارند. دلیلی که باعث شده است تا در ویدئو دوم این وبینار توضیحات مربوط به این زبانها ارائه شود، این است که اگر در کدهای خود از زبانهای کامپایلری بهره برده باشید، باید کامپایلر مربوط به آن زبان را در سرور خود نصب کرده باشید؛ وگرنه کدهای نوشتهشده اجرا نخواهند شد.
سرویسهای پوشنوتیفیکیشن یکی دیگر از موضوعاتی است که در ویدئو دوم وبینار بهطورکامل توضیح داده خواهد شد. این سرویسها به شما بهعنوان توسعهدهنده وب کمک میکنند تا نوتیفیکیشنهایی را حین استفاده از وبسایت برای کاربر ارسال کنید. احتمالاً خودِ شما هنگام کار با وبسایتهای مختلف با این نوتیفیکیشنها روبهرو شدهاید. درادامه این ویدئو، به نکات مهمی اشاره خواهد شد که باید درباره معماری MVC ساخت وباپلیکیشنها بدانید. شناخت این معماری به شما امکان میدهد که اطلاعاتتان را بهعنوان دیجیتال مارکتر درباره نقشهراه ساخت سرویسها و وباپلیکیشنها تکمیل کنید.
نکته جالب در این دوره ویدئویی آن است که تمامی مفاهیم کاملاً ساده توضیح داده خواهند شد. این موضوع باعث میشود تا درک این مفاهیم بسیار راحت شود؛ بنابراین، حتی اگر ازقبل اطلاعات تخصصی در این زمینه ندارید، این دوره ویدئویی با ارائه مثالهای روزمره شما را با مفاهیم یادشده کاملاً آشنا خواهد کرد. باتوجهبه مفاهیم مهمی که در این ویدئو بیان شده است، پیشنهاد میکنیم حتماً در این دوره حضور یابید و اطلاعات برنامهنویسی وب خود را بهعنوان دیجیتال مارکتر تکمیل کنید.
انواع سرورها و تفاوتهای آنها با یکدیگر
سرور چیست؟ احتمالاً این اولین مفهومی است که درباره سیستمهای هاستینگ به آن برخواهید خورد. سرورها همان کامپیوترهایی هستند که برای ذخیرهسازی اطلاعات وبسایت خود به آن نیاز خواهید داشت. اگر ویدئو اول و دوم این وبینار را مشاهده کرده باشید، حالا دیگر میدانید که طراحی وبسایت مجموعهای از کدهای فرانتاند و بکاند است که درنهایت وبسایت را میسازد. وقتی کاربر به وبسایت شما مراجعه میکند، میخواهد به اطلاعاتی دسترسی داشته باشد. این اطلاعات هم شامل محتواهایی میشود که روی وبسایت قرار دادهاید و هم شامل کدهایی است که وبسایت با استفاده از آنها ساخته شده است. این اطلاعات روی کامپیوترهایی ذخیره میشوند که به آن «سرور» میگوییم.
در ویدئو سوم، احسان دیاری مبانی سرورها را برایتان توضیح خواهد داد. همچنین، ممکن است اصطلاحات دیگری مانند هاست و سرورهای ابری و سرورهای دانلود را شنیده باشید. حال چرا این مفاهیم در ویدئو سوم گنجانده شده است؟ شما بهعنوان دیجیتال مارکتر چه نیازی دارید تا این مفاهیم را یاد بگیرید؟ برای رسیدن به پاسخ این پرسش، فرض کنید که قرار است به یکی از مشتریان خود برای خرید سرور یا هاست مشاوره دهید. یکی از نکات بسیار مهم در انتخاب هاست مناسب، نوع استفاده مشتری از آن است. برای مثال، فرض کنید مشتری شما میخواهد سروری با Storage بسیار زیاد داشته باشد. سرور موردنیاز این مشتری با زمانیکه مثلاً قرار است وبینار آنلاین برگزار کند و چندصد نفر در آن شرکت کنند، کاملاً متفاوت است.
همینحالا ویدئو وبینار را در لینک «اشتراک دانش توسعه نرم افزار» مشاهده و اطلاعات خود را کامل کنید.
مفاهیم DNS و CDN و نکاتی درباره امنیت وب
یکی دیگر از مفاهیم مهمی که بهعنوان دیجیتال مارکتر باید بر آن مسلط باشید، مفاهیم امنیت وب است. ابتدای ویدئو چهارم با توضیحاتی درباره این موضوع روبهرو خواهید شد. این مفاهیم به شما کمک خواهد کرد تا در انتخاب هاست و سرور مناسب به درک عمیقتری برسید.
درادامه ویدئو چهارم، اطلاعاتی درباره IPها نیز کسب خواهید کرد. IPها در شبکه وب میتوانند به کدپستی خانهها در دنیای واقعی تشبیه شوند؛ بنابراین، اگر هر وبسایت را بهعنوان یک خانه در اینترنت در نظر بگیریم، یک IP منحصربهفرد به آن اختصاص داده خواهد شد. بدینترتیب، با واردکردن آیپی وبسایت در مرورگر، میتوانید مستقیماً به آن دسترسی داشته باشید. حال دامین چه ارتباطی با آیپی دارد؟ چطور میتوانیم این دو مقوله را باهم پیوند بزنیم؟ در ویدئو چهارم، این موضوع با استفاده از مثالهایی ساده کاملاً توضیح داده خواهد شد.
نکته مهم دیگر، پسوند دامنه است. احتمالاً بهعنوان فردی که در حوزه تکنولوژی کار میکنید یا حداقل به آن علاقهمندید، دامنههای زیادی را میشناسید یا حتی ممکن است تفاوتهای آنها را نیز بدانید؛ اما نکات بسیار کوچکی هستند که در این حوزه برای دیجیتال مارکتینگ اهمیت فراوانی دارند. بهعنوان مثال، خطرهای مربوط به مسدودشدن ایمیلهای ارسالشده از برخی دامینها، یکی از مشکلات جدی دیجیتال مارکترها برای استفاده از ایمیل مارکتینگ است.
ویدئو چهارم درادامه با مفاهیم Domain Name Server یا DNS پیوند خواهد خورد و پسازآن نیز خواهید توانست به درک مناسبی از مفهوم CDN خواهید رسید. با مشاهده وبینار «توسعه نرمافزار از دیدگاه یک مارکتر»، گامبهگام و به شیوهای ساده و روان، خواهید توانست به مفاهیم ارزشمند موردنیاز برای ورود به حوزه دیجیتال مارکتینگ دست پیدا کنید. بنابراین، اگر به این حوزه علاقهمندید یا میخواهید بهعنوان بازاریاب دیجیتالی فعالیت کنید، ویدئو این وبینار را ببینید و اطلاعات موردنیازتان را کسب کنید.
جمعبندی
حوزه دیجیتال مارکتینگ یکی از عرصههای کاملاً تخصصی در دنیای وب است. بدون داشتن علم کافی در این زمینه، قطعاً به نتایج مطلوب نخواهید رسید. در وبینار «توسعه نرمافزار از دیدگاه یک مارکتر»، تلاش کردهایم اطلاعات شما را در زمینههای تخصصی مانند طراحی وبسایت و انواع زبانهای برنامهنویسی استفادهشده در آن، امنیت وبسایت، نکات مهم در انتخاب سرور و هاست، مفاهیم دامین و پسوند آن و مباحث مربوط به CDN و DNS تکمیل کنیم. همینحالا این ویدئو را ببینید و دانش خود در حوزه تکنولوژی وب را بهروز کنید.
سؤالات متداول
۱. در ویدئو «توسعه نرمافزار از دیدگاه یک مارکتر» چه مباحثی عنوان شده است؟
بهطورخلاصه، در این دوره ویدئویی مفاهیم تکنولوژی وب و نکاتی توضیح داده شده است که بهعنوان دیجیتال مارکتر از ساخت وبسایت گرفته تا نکات فنی و تکنیکال سرور و هاست به آن نیاز دارید.
۲. این دوره ویدئویی برای چه افرادی مناسب است؟
همه افرادی که کار یا علاقه آنان بهنوعی با دنیای وب درگیر است، جزو مخاطبان اصلی این دوره هستند.
۳. مزایای مشخص این دوره چیست؟
در این دوره ویدئویی، مفاهیم کاملاً ساده و همهفهم بیان شده است. ارائه مثالهای متعدد و آسان درک عمیق مطالب عنوانشده را برایتان راحتتر خواهد کرد.
۴. چرا این دوره رایگان است؟
یکی از سیاستهای پارس پک، آموزش برای همه است. براساس همین سیاست، برخی از ویدئوهای وبینارهایی که مدتی از زمان برگزاری آنها گذشته است، بهرایگان دردسترس تمامی افراد قرار خواهد گرفت.
۵. برگزارکنندگان این دوره ویدئویی چه کسانی هستند؟
این دوره را تیم فنی پارس پک برگزار کرده است. در این دوره علیرضا پورعابدین، مدیر مارکتینگ پارس پک و حمید موسویپور، توسعهدهنده محصول و احسان دیاری، مهندس سیستم، تجربیات خود را با شما بهاشتراک گذاشتهاند.
دیدگاهتان را بنویسید