مروری بر وبینار راهاندازی وبسایت فروشگاهی با جنگو و ریاکت
استفاده از فناوری اینترنت حالا دیگر به یکی از الزامات توسعه کسبوکارها تبدیل شده است. بهعنوان نمونه، استفاده از وبسایتهای فروشگاهی برای کسبوکارهایی که محصول یا خدماتی برای فروش دارند، کاملاً کاربردی است؛ اما طراحی این نوع از وبسایتها مشکلات زیادی دارد. معمولاً اولین سؤالی که مطرح میشود، این است که وبسایت را با چه زبانی طراحی کنیم؟
در وبینار «راهاندازی فروشگاه اینترنتی با Django و React.js»، طراحی این نوع از وبسایتها با این دو Framework مشهور بهصورت پروژهمحور آموزش داده شده است و حالا شما میتوانید با مشاهده ویدئوهای این وبینار، بر تمامی مفاهیم آموزشدادهشده در آن مسلط شوید. برگزارکننده این وبینار علی کمیجانی، توسعهدهنده وب است و در این ویدئو، تجربیاتش را دراختیار شما قرار داده است. برای اینکه بدانید با مشاهده این ویدئوها چه سرفصلهایی را خواهید آموخت، این مطلب را تا انتها بخوانید.
جلسه اول: مقدمات و شروع برنامهنویسی Back-End وبسایت فروشگاهی
دقیقاً مطابق با روندی که برای طراحی وبسایت در پروژههای واقعی دنبال میشود، در این دوره ویدئویی نیز، شروع کدنویسی برای انجام موضوع پروژه با Back-End انجام میشود. در دقایق ابتدایی این جلسه، توضیحات اولیهای درباره مفاهیمی ارائه خواهد شد که باید درباره پکیجهای پایتون و نصب آنها بدانید. سپس، نحوه ساخت پکیج venv در پایتون و نیز نحوه فعالکردن آن و رفع خطاهای احتمالی را خواهید آموخت. پس از انجام تمامی این مراحل، باید فریمورک Django را نصب کنید. نصب این فریمورک با استفاده از پکیجمنیجر pip انجام خواهد شد. برای نصب نسخه بهینه Django، باید اطلاعاتی از تاریخ انقضای پشتیبانی از فریمورک بهدست آورید که تمامی اینها به شما توضیح داده خواهد شد.
در گام بعدی، نحوه نصب اپ Accounts و اضافهکردن آن در قسمت Installed App به شما آموزش داده خواهد شد. Validation نام کاربری انتخابی ازنظر تعداد کاراکترهای مجاز و نحوه ساخت User با استفاده از Templateهای تعریفشده در فریمورک Django و اِعمال برخی تغییرات در آنها، ازجمله موضوعات دیگری است که نحوه کدنویسی آنها درادامه این جلسه ارائه شده است. گاهی اوقات ممکن است ترجیح دهید از ایمیل بهجای نام کاربری استفاده کنید. این موضوع احتمالاً به افزایش UX وبسایت و راحتی کاربر نیز منجر خواهد شد. برای این منظور، باید تغییراتی در کدنویسی خود اعمال کنید.
علاوهبر مباحث مربوط به Userها و User Adminها در راهاندازی وبسایت فروشگاهی، باید مسائل مربوط به محصولات نیز در بکاند حل شوند. برای این منظور، از اپ Product استفاده میشود. قیمت، توضیحات مربوط به محصول، تصاویر، کامنتها و دیگر نکات موجود برای معرفی محصول، ازجمله مسائلی است که باید در بکاند وبسایت فروشگاهی حل شود. درادامه جلسه اول از ویدئو وبینار راهاندازی وبسایت فروشگاهی با جنگو و ریاکت، تمامی این نکات با جزئیات دقیق و بهطور کاملاً عملی توضیح داده خواهد شد.
جلسه دوم: ادامه کدنویسی Back-End وبسایت فروشگاهی
جلسه دوم این دوره ویدئویی با مروری بر جلسه قبل شروع خواهد شد تا بتوانید مفاهیم قبلی را در ذهنتان تثبیت کنید و برای یادگیری مفاهیم جلسه بعدی آماده شوید. بعد از این مرور کلی، برخی از ویژگیهای جنگو برای استفاده در بخش بکاند وبسایتها، بهخصوص وبسایتهای فروشگاهی، عنوان خواهد شد. باید به این نکته توجه کنید که یکی از قابلیتهای مهم این فریمورک درگیرنشدن زیاد با دیتابیس است؛ بنابراین، در وبسایت فروشگاهی که پایگاهداده در آن نقش اصلی را ایفا میکند، استفاده از Django میتواند کار برنامهنویسی بخش بکاند وبسایت را بسیار راحتتر کند.
یکی دیگر از مفاهیمی که باید دربارهاش اطلاعات کسب کنید، نوع معماری استفادهشده در فریمورک Django است. این فریمورک از معماری mvt (مخفف Model, View, Template) استفاده میکند که نکات مربوط به آن را در جلسه دوم خواهید آموخت. باید توجه کنید که اگرچه Django کلاسهای متعدد و کاملی برای انجام پروژههای مختلف دارد، برای استفاده از API ابزارهای چندان زیادی ندارد؛ بههمیندلیل، اگر بخواهید از API در پروژههایتان استفاده کنید، باید خودتان Functionهای موردنیاز را بنویسید.
در جلسه دوم این دوره آموزشی ویدئویی، بهینهکردن کدها آموزش داده خواهد شد. برای مثال، یکی از روشهایی که میتواند موجب بهینهشدن دیتابیس شود، استفاده از QuerySetهاست. برای توضیح بیشتر باید بدانید که QuerySetها درواقع Queryهایی هستند که به دیتابیس وارد میکنیم؛ اما تا زمانیکه به آنها نیازی نباشد، پاسخش را بازنمیگرداند. تا پایان جلسه دوم، تمام نکاتی که باید درباره کدنویسی بکاند وبسایت فروشگاهی پروژه بدانید، بهصورت عملی و کاربردی خواهید آموخت و برای کدنویسی UI وبسایت در جلسه سوم آماده خواهید شد.
جلسه سوم: کدنویسی Front-End وبسایت فروشگاهی
حالا زمان آن فرارسیده است که کدنویسی فرانتاند وبسایت را شروع کنید. ابتدای این جلسه مانند جلسه گذشته با مروری بر کدهای نوشتهشده در جلسات قبلی شروع خواهد شد و درادامه، نحوه نصب React.js را خواهید آموخت. علاوهبراین، برای ادامه کار به پکیج Axios و React.router.dom نیاز دارید؛ بنابراین، باید این پکیجها را نیز نصب کنید.
بعد از تنظیمات اولیه، باید کدنویسی فرانتاند وبسایت را با استفاده از React.js شروع کنیم. این کار بهصورت گامبهگام و براساس نمونه پروژه واقعی انجام خواهد شد. همچنین، نحوه آموزش دوره طوری برنامهریزی شده است که با اخطارهای کدنویسی مواجه شوید و نحوه رفع آنها را نیز یاد بگیرید. واضح است که نحوه عیبیابی و رفع آنها یکی از چالشهای مهمی است که برنامهنویسان با آنها روبهرو خواهند شد.
جلسه چهارم: انتشار وبسایت
برای انتشار وبسایت چند راهکار وجود دارد که یکی از آنها استفاده از Native Machine است. در این راهکار، نرمافزارهایی که برای اجرای صحیح کدهای نوشتهشده برای وبسایت نیاز دارید، روی سرور خود نصب و سپس فایلهایتان را روی سرور تنظیم خواهید کرد. بهعنوان مثال، اگر کدهای فرانتاند وبسایتتان با react.js نوشته شده باشند، باید node.js و npm یا yarm را روی سرور نصب کنید. اگرهم کدهای Back-End وبسایت با Django نوشته شده باشند، باید Python و دیتابیسی مانند MySQL ،Postgres ،MongoDB یا پایگاهداده مشابه نصب کنید.
علاوهبر تمام اینها که بهصورت جنرال باید روی سرور نصب شده باشند، اگر پروژه بزرگ باشد و از معماری خاصی استفاده کند، ممکن است نیاز داشته باشید از kafka هم استفاده کنید. همه اینها به نوع پروژه شما بستگی دارد؛ بنابراین، نمیتوان نسخه واحدی را برای آن در نظر گرفت. مثال دیگر وقتی است که نیاز دارید از تسکهایی زمانبندیشده در فریمورک Django استفاده کنید. در این مواقع نیز، لازم است celery را روی سرور خود نصب کنید.
با این توضیحات حتماً به این نتیجه رسیدهاید که موضوع جلسه چهارم ویدئو آموزشی راهاندازی وبسایت فروشگاهی با جنگو و ریاکت، تنظیمکردن سرور برای راهاندازی نهایی وبسایت است.
جلسه پنجم: تکمیل آموزش و پاسخ به پرسشها
حالا دیگر کمکم به پایان این دوره ویدئویی نزدیک میشویم. تا اینجا، تقریباً با تمامی موضوعات موردنیاز برای طراحی وبسایت فروشگاهی با React.js و Django آشنا شدهاید و در تمرینی عملی، نحوه کدنویسی مراحل مختلف را نیز یاد گرفتهاید. بااینحال، ممکن است برخی نکات تخصصیتر به توضیح مجدد یا توضیحات تکمیلی نیاز داشته باشند. در جلسه پنجم، بیشتر درباره همین مباحث گفتوگو و به پرسشهای شرکتکنندگان در وبینار نیز پاسخ داده خواهد شد؛ بنابراین با دیدن ویدئو این جلسه، اطمینان خواهیم یافت که تمامی آموزشهای لازم برای انجام پروژههای طراحی وبسایتهای فروشگاهی را آموختهاید.
جمعبندی
استفاده از وبسایتهای فروشگاهی برای بسیاری از کسبوکارها نیازی ضروری است؛ بههمیندلیل، طراحی این وبسایتها باتوجهبه نیاز بازار و جزئیات فراوانشان ازجمله مهارتهایی است که میتواند برای شما در جایگاه توسعهدهنده وب به مزیتی مهم تبدیل شود. در وبینار راهاندازی وبسایت فروشگاهی با جنگو و ریاکت، در پروژهای عملی صفر تا صد طراحی وبسایت نمونه هم در حوزه Back End و هم در حوزه Front End آموزش داده شده است و حالا با تهیه ویدئو مربوط به این وبینار، خواهید توانست بر مفاهیم مربوط به آن مسلط شوید. برگزارکننده این وبینار علی کمیجانی است که تجربه زیادی در توسعه وب دارد.
سؤالات متداول
۱. در وبینار راهاندازی وبسایت فروشگاهی، از کدام زبانهای برنامهنویسی استفاده شده است؟
برای انجام پروژه این وبینار، در بخش Back-End از فریمورک قدرتمند Django و در بخش Front-End از فریمورک React.js استفاده شده است.
۲. مشاهده این دوره آموزشی ویدئویی برای چه افرادی مفید است؟
این دوره ویدئویی برای افرادی مفید است که دانش نسبی از توسعه وب دارند و حالا میخواهند مهارت خود را با راهاندازی وبسایت فروشگاهی بیشتر کنند.
۳. آیا استفاده از این دوره ویدئویی پیشنیاز دارد؟
بله، برای اینکه بتوانید حداکثر بهره را از این دوره ببرید، با مفاهیم اولیه ریاکت و جنگو باید آشنا باشید.
۴. برگزارکننده این وبینار چه کسی است؟
علی کمیجانی، توسعهدهنده وب، با همکاری آکادمی ابرها این دوره را برگزار کرده است.
دیدگاهتان را بنویسید